skip to Main Content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Help mee! Wordt zwerfafvalonderzoeker in de gemeente Tilburg

3 november 2021 @ 19:00 - 22:00

Erger jij je ook zo aan al dat afval langs de weg en in parken? Zwerfafval is voor velen een doorn in het oog. Wat kunnen we eraan doen? Het FutureLab, Tilburg Schoon en GoClean slaan de handen ineen en gaan graag met jou het gesprek aan!

We organiseren een tweetal bijeenkomsten. Deze staan gepland op 20 oktober en 3 november 2021. In deze bijeenkomsten willen we met jou in gesprek over het zwerfafvalprobleem. Dit doen we in het FutureLab in de LocHal. Bij droog weer lopen we ook een rondje door de stad.

 

We verzamelen zwerfafval, maar zoeken er ook informatie over. Deze informatie kan ons helpen bij het vinden van preventieve oplossingen. Staan er bijvoorbeeld voldoende afvalbakken? Waar komt het zwerfafval vandaan? Welke items komen we het meest tegen? En kunnen we dit door samen te werken wellicht voorkomen?

 

Op woensdag 20 oktober komen we eerst in het Futurelab samen voor de startbijeenkomst. We vertellen je graag meer over zwerfafval in Tilburg, de Gemeente Tilburg vertelt meer over de plannen binnen het Tilburg Schoon programma en we geven uitleg over het verzamelen van zwerfafval met de Litterati-app. Bij goed weer geven we nog een live demonstratie tijdens een korte wandeling door de stad. In de tweede bijeenkomst op woensdag 3 november zullen we samen met de resultaten analyseren en verder met elkaar in gesprek gaan.

 

Wandel en praat je mee? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar

futurelab@bibliotheekmb.nl. Je meld je dan aan voor de reeks van 2 bijeenkomsten. Deelname is gratis.

 

—————————– Praktische informatie: woensdag 20 oktober 19.00-22.00: Bijeenkomst met wandeling, verzamelen in het FutureLab in de LocHal

woensdag 3 november 19.00-22.00: slotbijeenkomst met analyseren en bespreken resultaten en mogelijk oplossingen, FutureLab in de LocHal

aanmelden: futurelab@bibliotheekmb.nl (let op: je meld je aan voor de reeks van 2 bijeenkomsten) kosten: gratis

—————————–

 

De wandelsessies rondom zwerfafval zijn onderdeel van het project Monitor van de Stad.

Op een groot scherm in het Futurelab zie je de ‘Monitor van de Stad’, met allerlei data over de regio. We laten de data niet alleen zien, maar gaan er over in gesprek. Wat betekenen die cijfers voor jouw leefomgeving? Hoe koppel je dat aan ontwikkelingen in ons land, of in de wereld? En hoe kunnen we samen zorgen voor een beter woonklimaat? We dagen inwoners uit om met ons mee te denken, om zo met elkaar een positieve verandering in onze stad op gang te brengen.

https://youtu.be/V18RaQ6WG4o

Gegevens

Datum:
3 november 2021
Tijd:
19:00 - 22:00