skip to Main Content

De COMB methode is de methode die wij hanteren bij het taggen. Deze staat voor Categorie, Object, Materiaal en Merk (Brand).

Kolom 1 t/m 4 – de categorieën

Hieronder een lijst met categorieën en subcategorieën die wij hanteren. Wanneer u gaat taggen, kiest u voor de meest specifieke tag. U kijkt daarom eerst in kolom 1 “subcategorieën”. Vind u daar niet de juiste categorie, dan maakt u een keuze uit 1 van de categorieën in kolom 2.

In het overzicht vindt u tevens aan paar voorbeelden in kolom 4.

Toelichting:

Small piece (1 tag)      : voor alle stukken kleiner dan 10 cm
Medium piece            : voor alle stukken tussen 10-25 cm
Large piece                 : voor alle stukken groter dan 25 cm

De algemene tags “food” en “drink” gebruiken we niet voor het taggen, alleen voor een algemene weergave. Wanneer een item food- of drink gerelateerd is, maakt u een keuze uit 1 van de genoemde categorieën. Vind u geen toepasselijke categorie voor uw object, dan maakt u een keuze uit 1 van de volgende tags;

  • Drinks other
  • Drinks unknown
  • Food other
  • Food unknown

Indien u een item heeft gevonden waarvan u weet wat het is maar hiervoor nog geen aparte categorie bestaat, gebruikt u de tag “categories other”.

Indien u een item heeft gevonden maar geen idee hebt wat dit is (geweest), zoals bij een klein stukje plastic, gebruikt u de tag “categories unknown”.

Kolom 5 en 6 – Materiaal en Opmerkingen

In kolom 5 treft u een overzicht van alle materialen die wij op dit moment hanteren. Staat het materiaal er nog niet bij, dan kunt u deze evengoed toevoegen als tag. Wij zullen deze dan opnemen in deze lijst.

In kolom 6 staat een overzicht van “opmerkingen”. Hier kunt u persoonlijke tags toevoegen die voor u relevant zijn bij uw data, of aangeven dat het om bepaalde “acties” gaat, zoals bijvoorbeeld een spaaractie van de supermarkt. Bij een ondefinieerbaar stukje plastic kunt u aangeven of het om hard (niet buigbaar) of zacht (wel buigbaar) plastic gaat.

Merken en objecten

Dit zijn er simpelweg te veel om te publiceren in het overzicht.

Met “merk” bedoelen wij de naam van het product welke op de verpakking staat afgedrukt. Bijvoorbeeld Snickers, Mars, Saskia, Romy, Maltezers, Jumbo.

Klik hier voor een lijst met foto’s en tagging voorbeelden (link plaatsen naar het tagging boekje op onze eigen website).

Veel succes bij het taggen! Bedenk dat u het niet “verkeerd” kunt doen. Vindt u het lastig om de categorie te bepalen, voer dan alleen tags in voor het object, materiaal en het merk.