Ga naar hoofdinhoud

Hoe het allemaal begon met GoClean


Op 15 juni 2019 ging ik voor het eerst roefelen. Voor mensen die dat niet kennen… kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 mogen bij bedrijven in de buurt een kijkje nemen. Van tevoren weet je niet waar je naar toe gaat. Met je groepje en een begeleider ga je op pad. Ik hoopte heel erg dat ik met mijn groepje naar Mcdonalds zou gaan, want ik dacht dat je dan wat lekkers zou krijgen. Ons groepje ging als eerst naar een carrosseriefabriek, daarna naar goclean en als laatste naar de vuilverbranding.

Bij goclean zagen we een filmpje over de plastic soep. Het ging over vogels die op een onbewoond eiland leefden. Veel vogels gingen dood omdat zij plastic opaten. Dat plastic kwam aangespoeld via de zee. De vogels dachten dat het plastic voedsel was. Ik vond dit heel heftig om te zien.

In de tuin bij goclean gingen we vervolgens afval prikken. Dat vond ik erg leuk om te doen. Wat ik heel gek vond was dat we aan het eind van het bezoek het afval weer in de tuin moesten verstoppen. Dat was voor de volgende groep kinderen. Op zich logisch dat zij ook moesten kunnen prikken, maar het voelde een beetje gek.


Na afloop van het roefelen wilde ik gelijk vrijwilliger worden bij goclean. Mijn moeder zag dit niet zo zitten, want ze dacht dat het erg veel werk zou zijn. Ik heb meer dan een jaar moeten zeuren voordat we ons eindelijk gingen aanmelden, in augustus 2020. De aanhouder wint…. 😉