Ga naar hoofdinhoud

Nee, er vindt geen terugkoppeling plaats van de data naar Litterati. Zij hebben zelf aangegeven dat niet te willen om hun eigen data puur te houden. Indien je dus tagt in het kompas zullen deze tags niet terugkomen op jouw filter pagina. Wij hopen en beogen echter met het kompas jou als vrijwilliger zodanige tools aan te reiken voor analyse dat je de filter pagina van Litterati niet meer nodig hebt.

Dat wordt uitgezocht door onze technici met Litterati samen. Op dit moment ontvangen wij van Litterati ook nog de verwijderde afvalstukken. Daardoor is het aantal in het kompas hoger dan in de App. We wachten op een aanpassing van de data vanuit Litterati en hopelijk is dit probleem op korte termijn verholpen.

De foto’s die je vandaag uploadt in Litterati worden pas de volgende dag zichtbaar in het Zwerfafvalkompas. Elke dag om 6 uur ‘s ochtends  synchroniseert Litterati de data met het Zwerfafvalkompas. Daarna kun je je foto’s van de vorige dag in het Zwerfafvalkompas bekijken en verrijken met tags.

Heeft u tijdens het aanmelden uw eigen gemeente aangegeven? Zo niet, mail naar info@goclean.nl en dan maken wij het in orde.

Wel gedaan? Dan is uw gemeente (nog) niet aangesloten op het Zwerfafvalkompas. Wellicht dat ze later aansluiten. U mag ze hiervan op de hoogte stellen.

De grafieken en diagrammen kun je met rechtermuisklik als Afbeelding opslaan. De statistieken kun je met schermafdruk of knipprogramma als afbeelding opslaan.

De tijden zijn gelijk aan de tijdzone GMT (Greenwich Mean Time). Dit betekent dat als je tijdens de zomertijd een foto neemt, de tijdsaanduiding 2 uur vroeger is dan het moment waarop je de foto nam. In de wintertijd is de tijdsaanduiding 1 uur vroeger dan het moment waarop je de foto nam. Of andersom gezegd: Tel bij het tijdstip van de foto dat je in het zwerfafvalkompas 2 uur (zomertijd) of 1 uur (wintertijd) op om het werkelijke tijdstip in Nederland terug te vinden.

Je geeft dan een tag in, die je eerder als “foutief” gemarkeerd hebt. Als de tag toch niet fout is, dan herstel je dat als volgt: Bij “Overige opties” (in het filterblok links op de pagina) selecteer je “Toon ook foutieve tags bij een afvalstuk”. Je ziet dan de foutieve (doorstreepte) tag bij de foto verschijnen. Klik op die tag en selecteer in het venster dat verschijnt de balk “Markeer de tag correct bij dit afval”.

Het spijt ons heel erg, maar de Litterati gegevens van gebruikers die inloggen via Facebook kunnen op dit moment nog niet gekoppeld worden in het Zwerfafvalkompas. Op dit moment werkt de inlog alleen voor gebruikers die inloggen via e-mail. Echter: het probleem is bekend en er wordt aan gewerkt. Zodra inloggen via Facebook mogelijk is, zullen we dit plaatsen op Facebook.