Ga naar hoofdinhoud

De een na laatste week van de Peukenmonitoring in Duiven, deze keer samen met DOED, Eric Klappers. Eric is zelf al vanaf dag 2 dat GoClean gestart is (5 jaar geleden) al een zeer betrokken vrijwilliger en registreert en labelt al het zwerfafval en als andere vrijwilligers een keer samen willen lopen om er meer over te weten dan ‘DOED’ hij dat ook!Opvallend minder, dat komt doordat de ondernemer Welling rondom zijn zaak geveegd had na de carnaval. Zo zie je dat samenwerking helpt! Duidelijk minder filters op deze plek, dat was niet zo bij ‘trappen’ daar was niet geveegd.

Eric kreeg ook nog hulp!

De video van de afgelopen weken zie je hier IMG_6668IMG_6808

Overzichtsfoto

Eric Klappers: ‘Toen GoClean ook DOED Duiven Groessen Loo vroeg om mee te doen aan de peukenmonitoring, hoefde ik als actief vrijwilliger vanaf het eerste uur, hier niet over na te denken. Deze monitoring zet het belang van stoppen met plastics in het sigarettenfilter op de kaart.

DOED ziet het belang van datagericht zwerfafval opruimen en welk verschil dit maakt. Meten is weten. Goclean weet inmiddels landelijk en internationaal ook de weg en daar kunnen we allen alleen maar trots op zijn.

Na het realiseren van statiegeld op plastic flesjes en binnenkort op blikjes, volgt nu de aanpak van peuken door GoClean. De datagerichte zwerfafval aanpak vindt steeds meer gehoor bij bedrijven, gemeentes, overheden en consumenten. DOED vindt dat de GemeenteDuiven mooie eerste stappen heeft gemaakt, maar ziet nog veel mogelijkheden. Zeker wanneer we kijken naar het actief gebruik maken van de analyses en rapportages in het Zwerfafvalkompas bij het opstellen en evalueren van afvalbeleid.

De grote fanatieke Duivense aanhang van GoClean zal dit zeker ook toejuichen.’