Ga naar hoofdinhoud

In het kader van het lopende pilot-project met Provincie Gelderland, heeft de provincie nu het startsein gegeven voor een pilot-monitoring van 3 provinciale wegen. Deze monitoring wordt uitgevoerd door GoClean en zal 6 maanden duren. Met hulp van 4 studenten van de universiteit Wageningen heeft maandag 25 mei jl. de opschoning plaatsgevonden van de N788 richting Beekbergen. Hier zijn maar liefst ruim 25 zakken zwerfafval verwijderd van een traject van 2,8 strekkende kilometer!

Woensdag 27 mei heeft de opschoning plaatsgevonden van de N225 richting Heelsum. Van dit traject hebben we, naast wat illegale dumping, 9 volle zakken zwerfafval verwijderd. Dit traject besloeg slechts 2 strekkende kilometer.

Al het zwerfafval wordt vastgelegd via de “Litterati” registratie App en uitgelezen via het “Zwerfafvalkompas”. De verzamelde data zal ons hopelijk richting geven aan doeltreffende maatregelen om te komen tot reductie van zwerfafval.

Hiermee is provincie Gelderland de 1e provincie in ons land die start met een data-gerichte monitoring van zwerfafval. Blij dat wij hier onderdeel van uit mogen maken!