skip to Main Content

Zwerfafvalkompas

Hoeveel ruim jij nou eigenlijk op? En waar lag al dat zwerfafval? Waar ruimen jouw mede-vrijwilligers op, wat zijn de door jou meest gevonden items, welk materiaal kom je het meeste tegen?

Dit zijn allemaal belangrijke vragen die door dataverzameling beantwoord kunnen worden.

GoClean werkt via de VIVAVO-methode, VInden, VAstleggen, VOorkomen. Door zwerfafval te vinden en te registreren hopen we uiteindelijk zwerfafval te voorkomen.

In het door GoClean ontwikkelde ZwerfAfvalKompas kunnen alle bovenstaande vragen beantwoord worden. Het Kompas beschikt over uitgebreide analysetools waarmee je zelf jouw geregistreerde data omtrent het zwerfafval kan uitlezen en analyseren. Door zwerfafval te registreren kunnen we overgaan van symptoombestrijding naar bronbestrijding. We kunnen de krachten bundelen. Samen bereiken we meer. Met alle verzamelde data kan beleidsverandering plaatsvinden en regelgeving worden aangepast. Wordt onderdeel van een groter geheel, sla de handen ineen en begin met registreren!

Het Kompas wijst de richting naar preventieve oplossingen.

Hoe werkt het inzamelbeleid in mijn gemeente?
Wil je weten hoe en waar de gemeente jouw opgeruimde afval ophaalt? En of jouw gemeente handige opruimsetjes te leen aanbiedt? Zodra je bent ingelogd op het Kompas vind je deze informatie op de pagina van jouw gemeente. Ook lees je hier wat de duurzame doelstellingen zijn van jouw gemeente, nieuwsberichten en mooie ‘succes’-verhalen uit jouw gemeente.

Gebruik van het ZwerfAfvalKompas is gratis. Ben je geïnteresseerd?
Registreer je dan in het ZwerfAfvalKompas

Voor andere vragen mail naar info@goclean.nl.
Wij helpen je graag verder.

Studiemateriaal

Voor het basisonderwijs zijn er vele methodes ontwikkeld om bij kinderen bewustwording te creëren betreffende zwerfafval. Voor het middelbaar onderwijs is er minder lesmateriaal beschikbaar. GoClean heeft een goed en duidelijk programma beschikbaar. Mocht u hier belangstelling voor hebben, neem dan contact op met GoClean via info@goclean.nl

Gastcolleges

Bewustwording is our middlename. Graag komen we bij u op school 1 of meerdere gastcolleges geven over zwerfafval. Met een interactief programma brengen we het zwerfafval in en rond uw school in beeld. Samen met de leerlingen gaan we op zoek naar haalbare oplossingen om het zwerfafval in en om uw locatie te verminderen. Mocht u belangstelling hebben voor een gastcollege neem dan contact op met GoClean via info@goclean.nl

Afvalvrije school

Wij hebben veel ervaring met het inzichtelijk maken van de afvalstromen binnen uw school. Vaak kan er met een kleine verandering een grote impact bereikt worden. Het scheiden van afval zou op school heel normaal moeten zijn. Goed voorbeeld doet goed volgen. Mocht u belangstelling hebben om van uw school een afvalvrije school te maken, neem dan contact op met GoClean via info@goclean.nl

Hulpmiddelen zwerfafval

GoClean heeft geweldige vrijwilligers die meedenken hoe er makkelijk opgeruimd en geregistreerd kan worden volgens de ViVaVo methode (Vinden, Vastleggen, Voorkomen). Wim Zwikker is een van die belangrijke vrijwilligers en de Willie Wortel van GoClean. Zo heeft hij de Wimmering, de datagrijper en de schoonwandelwagen ontwikkeld.

De prijzen worden hoger als er in 1x meer dan 5 stuks besteld worden, dit komt omdat wij  dan een bedrijf in moeten schakelen.

Wimmering

€5,-

De Wimmerring is een lichte en zeer handige duo-zakhouder, gemaakt van afvalhout. In deze ring kunnen 2 zakken gehangen worden, zodat het afval gelijk gescheiden kan worden. GoClean gebruikt 1 zak voor het PMD en de ander voor het restafval. Mocht u vragen hebben over deze ring, neem dan contact op met GoClean via info@goclean-deliemers.nl

Datagrijper

€45,-

bestaande uit: Grijper HH Streetmaster Pro, Aangepaste 3D telefoonhouder, Bluetooth afdrukknop

Aangezien GoClean al het opgeruimde afval registreert middels een registratie-app, merkten wij dat we een hand te kort kwamen. Hierom is de datagrijper ontwikkeld. De datagrijper is een grijper waarop een telefoonhouder is gemonteerd. Via dit systeem kan in 1 beweging en met één druk op de knop een foto gemaakt worden en tegelijkertijd het vuil opgeraapt worden.
Mocht u vragen hebben over de datagrijper, neem dan contact op met GoClean via info@goclean.nl

Schoonwandelwagen

€29,95

bestaande uit: Ombouwset inclusief Wimmerring

(U krijgt alleen de ombouwset aangeleverd, het onderstel kunt u bij de IKEA halen de kosten daarvoor zijn € 19,95).

Het laatst ontwikkelde hulpmiddel en ons pronkstuk is de Schoonwandelwagen. Als je met een flinke opschoning bezig bent, dan wordt zelfs de Wimmerring zwaar. Op de Schoonwandelwagen kan de Wimmerring en een extra tas voor bv glas of andere dingen die je wil sorteren.
De Schoonwandelwagen is licht en kan makkelijk achter je aan getrokken worden. Op het handvat kan een telefoonhouder gemonteerd worden waardoor er makkelijk foto’s gemaakt kunnen worden van het op te ruimen afval. De Schoonwandelwagen is een goedkope oplossing voor een hoop gemak. Mocht u vragen hebben over de Schoonwandelwagen, neem dan contact op met GoClean via info@goclean.nl

Interactieve sigarettenasbak

€198,-

Met deze interactieve peukenbak is het weggooien van peuken een feestje. Er mag een mening gegeven worden. Dat is altijd leuk!

De peukenbak is makkelijk schoon te maken en er zijn verschillende stellingen te bestellen. Een aanwinst om de hoeveelheid peuken voor uw pand te verminderen. Mocht u vragen hebben over de peukenbak, neem dan contact op met GoClean via info@goclean.nl

Opzetstuk Datagrijper

€15,-

met bluetooth drukknop (om te monteren op uw eigen grijper)

Aangezien GoClean al het opgeruimde afval registreert middels een registratie-app, merkten wij dat we een hand te kort kwamen. Hierom is de datagrijper ontwikkeld. De data-wimmer 3.D is het opzet stuk voor op de grijper waarop een telefoon wordt gemonteerd. Via dit systeem kan in 1 beweging en met één druk op de knop een foto gemaakt worden en tegelijkertijd het vuil opgeraapt worden. De set bestaat uit de 3D  (PLA*) houder, schroeven en bluetooth knop voor iPhone en Android.

Mocht u vragen hebben over de datagrijper, neem dan contact op met GoClean via info@goclean.nl

 

*PLA Polylactic Acid (polymelkzuur) is een duurzaam alternatief voor traditioneel plastic. PLA is gemaakt van biologisch afbreekbare, hernieuwbare grondstoffen.

Plogsack

Pakketten:

PlogSack Rugzak: Harnas, Rugzak en 1 PlogSack rechts of links voor €79,99
Lightworker: Harnas en 1 PlogSack rechts of links: €49,99
PlogSack los: Links of rechtshandig: €19,99 (inhoud 20 liter)

Dit is de PlogSack. De modulaire rugzak, speciaal ontworpen om te kunnen Ploggen. Ploggen betekent het oprapen en opruimen van zwerfafval terwijl je gaat wandelen, joggen, hiken, reizen, fietsen of als je van- en naar je werk of school reist! Het opruimen van zwerfafval was nooit makkelijker. Met de Plogsack is Ploggen leuk, veelzijdig, handsfree, herkenbaar, erg comfortabel en het kan overal en altijd, als je de tas maar bij je hebt! Berg je spullen veilig op in de sterke modulaire rugtas. Draag je drinkflessen in de speciaal ontworpen drinkfleshouders.

Ga ploggen met de speciale modulaire PlogSack. Deze is wasbaar en dus eeuwig herbruikbaar! Je kan deze ook los kopen of alleen het harnas met de PlogSack!  Samen maken we de wereld schoon. Wees de verandering die je graag ziet in de wereld.

Activeer jezelf en koop een PlogSack