Ga naar hoofdinhoud

Een lekker begin van het nieuwe jaar…

Vanaf 1 juli 2021 zit er statiegeld op kleine petflesjes. Vanaf dat moment hou ik (ook) deze flesjes apart als ik afval ga prikken en als ik de foto in Litterati heb gezet. Ik hang een extra tas aan onze prik-kar en daar gaan ze in. Thuis gaan ze in een kartonnen doos in de schuur. De foto ga ik dan uploaden en vanaf de volgende dag taggen in het ZwerfAfvalKompas. Ik heb vanaf juli al een aantal keer flesjes terug naar de winkel gebracht, maar nu had ik ze een tijdje opgespaard… Met resultaat! Ik leverde maar liefst 15 grote flessen, 70 kleine flesjes en 8 bierflesjes in en dat leverde me € 15,05 op! Dit is voor mij zeker een extra stimulans te gaan prikken!

Soms zien de flesjes er niet uit, want ik vind de meeste flesjes in en bij de sloot… Gelukkig deed de supermarkt Jumbo niet moeilijk en kreeg ik andere flessen als de automaat de vieze platte flesjes niet wilde innemen.

Omdat ik van de wethouder een extra lange stok heb gehad, is het voor mij makkelijker geworden om flesjes uit de sloot te vissen.

Groetjes van Alex

Oja…Ik wens iedereen ook nog een gelukkig nieuwjaar!