Ga naar hoofdinhoud

Ik kan me erg verbazen over zwerfafval. Vaak vraag ik me af…. Waarom toch? Waarom wordt iets op straat gegooid in plaats van dat het in de prullenbak gegooid wordt? Is er geen prullenbak in de buurt, dan hou je het bij je tot je thuis bent…. Toch?


De laatste tijd is mijn verbazing erg groot over afval dat is ingepakt. Als je door de Goudenregenstraat naar de Fuutstraat loopt, kom je bij een pad dat aan de ene kant voor fietsers is en aan de andere kant voor voetgangers.

Hier ligt jammergenoeg altijd veel hondenpoep. Tussen het fietspad en het voetpad zitten struiken. In deze struiken heb ik al heel vaak ingepakte luiers gevonden.  Ze zitten keurig verpakt in allerlei verpakkingen, bijvoorbeeld in een verpakking voor hondenkoekjes of een chipszak, en zijn dichtgemaakt met plakband.
Keurig ingepakt of niet… het hoort daar natuurlijk niet. Ik vraag me af waarom iemand zoveel moeite doet om afval in te pakken en het dan in de struiken te gooien. Misschien weet die meneer of mevrouw niet dat luiermateriaal gratis ingeleverd kan worden bij de gemeente, net als papier en PMD. Bij de gemeente kun je hier speciale zakken voor ophalen.

Hopelijk helpt dit blogje en kan ik dit pad voortaan gewoonhet strontpad noemen… ?

Groetjes,

Alex KinderZwerfafvalBurgemeester