Ga naar hoofdinhoud

Tijd voor een challenge!

Ik zit in groep 8… nog een paar maanden en ik ga naar de middelbare school. Dat leek me een mooi moment voor een challenge… Voordat ik naar de middelbare school ga, wil iktenminste 12,5 kilo plastic en 12,5 kilo metalen doppen verzamelen voor het goede doel. Waarom 12,5 kilo? Ik ben tegen die tijd ongeveer 12,5 jaar oud… De plastic doppen spaar ik voor de stichting hulphond en de metalen doppen spaar ik voor Kika.

Een deel van de doppen verzamel ik met schoonwandelen, de rest moet gespaard en verzameld worden. Een oproepje in de schoolkrant, op de sportvereniging en in mijn straat leverde al aardig wat dopjes op. En het bracht me ook op plekken waar ik anders nooit zou komen (in het magazijn van de Spar in Zevenaar en in de kelder van het Van der Valk hotel in Duiven).

Al met al levert het geen enorme bedragen op voor het goede doel, maar ik hoop dat ik met mijn challenge andere kinderen inspireer die dan ook een challenge starten en zo toch, alles bij elkaar, een mooi bedrag opgehaald kan worden voor het goede doel.

Ik heb een e-mailadres aangemaakt: alexspaartdoppen@gmail.com. Heb je dopjes voor me, laat het weten, dan haal ik ze op!


Groetjes van Alex

Kinderzwerfafvalburgemeester