Ga naar hoofdinhoud

Van 6 oktober tot en met 29 oktober vindt de Climate Miles 2021 plaats. De Climate Miles is een initiatief van Urgenda. In aanloop naar de 26e klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Glasgow – de COP26 – lopen deelnemers in dagetappes van Groningen naar Glasgow. Daarmee vragen de deelnemers aandacht voor de actie die nodig is om de aarde leefbaar te houden voor toekomstige generaties.

Iedereen mag meelopen: voor een dag, een aantal dagen of zelfs de hele maand! Het start- en eindpunt is elke dag vlak bij een treinstation, waardoor iedereen gemakkelijk kan aan- en afhaken.

Stichting GoClean De Liemers steunt de Climate Miles 2021. Net als Urgenda zet GoClean zich immers in voor een schoner en duurzamer Nederland.

GoClean en Daan Strang stellen elk een PlogSack ter beschikking aan de Climate Miles 2021. Deze PlogSacks worden elke dag als een soort estafettestokje overgedragen aan de lopers van de volgende dag. Op die manier leggen de PlogSacks ook de totale route van Groningen naar Glasgow af.

Onderweg rapen deelnemers items zwerfafval op. Denk daarbij aan plastic flesjes (grondstof aardolie) en aluminium blikjes (waarvan productie veel energie kost). Juist via die fossiele grondstoffen en het grote energieverbruik ligt er een directe relatie met de klimaatverandering waar de Climate Miles 2021 aandacht voor vraagt.

De deelnemers verzamelen de items #zwerfafval in de PlogSack. Onderweg en aan het einde van de etappe gooien ze het zwerfafval netjes in een vuilnisbak.

Op die manier laten de deelnemers zien dat het heel eenvoudig is om in actie te komen en de wereld schoner achter te laten.

En juist dat in actie komen om de wereld schoner achter te laten, is wat we natuurlijk verwachten van de mensen die in Glasgow deelnemen aan de Klimaatconferentie #cop26glasgow.

Wil je ook meedoen en in actie komen?
Loop dan één of meerdere etappes mee.

Voor meer informatie en om je aan te melden, kijk op de website van The Climate Miles 2021.