Ga naar hoofdinhoud
Zaterdag 27 november besteedde het TV-programma Kassa-BNNVara aandacht aan de onduidelijke situatie rondom statiegeld op plastic flesjes.
Aanleiding waren een Twitter-bericht en een LinkedIn-post van GoClean-lid, Arjan Vermeulen. In het bericht toonde hij drie dezelfde soort plastic flesjes van Albert Heijn. Maar op slechts één van die plastic flesjes zit statiegeld.
Arjan: “Toen ik een keer aan het schoonwandelen was, vond ik een plastic flesje van Albert Heijn. Ik dacht dat het een sap-flesje was. Maar ik zag ook dat er een statiegeldfles-logo op het flesje stond. Dat was het begin van mijn speurwerk.
Ik ging naar de lokale Albert Heijn. Daar constateerde ik dat er heel veel “sap-achtige” flesjes waren met namen als Groentesap, Pittig Momentje en Goede Avond. Maar volstrekt onduidelijk was waarom het ene flesje wel statiegeld heeft en het andere flesje niet.
Daarop besloot ik dit via social media kenbaar te maken en er een filmpje van te maken. Mijn LinkedIn-post en ingezonden filmpje werden opgepakt door Kassa. Wat resulteerde was de TV-uitzending van Kassa.
Het is mooi  om te zien dat mede dankzij mijn constatering de Inspectie Leefomgeving en Transport nu een onderzoek gaat uitvoeren. En dat Riedel al heeft laten weten alsnog statiegeld in te voeren op DubbelDrank.”
Zie hier de link naar de uitzending van Kassa