Ga naar hoofdinhoud

Doe mee en wordt Zwerfafvalonderzoeker!

Erger jij je ook zo aan al dat afval langs de weg, in parken en langs de rivier? Zwerfafval is voor velen een doorn in het oog. Wat kunnen we eraan doen?  GoClean wil dit probleem graag samen met jou onderzoeken.

Dit doen we tijdens een schoonwandeling langs de IJssel. We verzamelen zwerfafval, maar zoeken er ook informatie over. Deze informatie kan ons helpen bij het vinden van preventieve oplossingen en geeft santwoord op de vragen als, waar komt het zwerfafval vandaan? Welke items komen we het meest tegen? En kunnen we dit afval door samen te werken wellicht voorkomen?

We vertellen je graag meer over zwerfafval en we geven uitleg over het verzamelen van zwerfafvaldata met de Litterati-app. Vervolgens gaan we in groepjes schoonwandelen langs de IJssel en registreren het afval in de Litterati-app.

Wandel en praat je mee? Geef je dan snel op voor één van de workshops (zie hieronder voor tijdstip en locatie) door een mailtje te sturen naar info@goclean.nl. Deelname is gratis.

Dinsdag    7 september van 19.00-21.00 uur te Doesburg

Dinsdag  14 september van 10.00-12.00 uur te Deventer

 

Op zaterdag 11 september zullen wij in Zwolle aanwezig zijn om daar tijdens de Schone Rivieren actie langs de IJssel mee te helpen en uitleg te geven over datagericht zwerfafval verzamelen. Zie voor meer informatie.

https://www.ivn.nl/provincies/overijssel/nieuws/gezocht-verenigingen-voor-adopteren-stukje-overijsselse-ijssel-of-vecht